Германски специалисти от университета в Ерланген-Нюрнберг разкриха положително въздействие върху

...
Германски специалисти от университета в Ерланген-Нюрнберг разкриха положително въздействие върху
Коментари Харесай

Учени доказаха ползата от бирата в борбата срещу рака и затлъстяването

Германски експерти от университета в Ерланген-Нюрнберг разкриха позитивно влияние върху човешкото здраве на двете субстанции, влизащи в състава на бирата. Изследването е оповестено на интернет страницата на образователното заведение.

Става дума за химическо съединяване, наречено ксантохумол и за изо-алфа-горчиви киселини, които се съдържат в хмела.

Изследването е открило, че тези субстанции предотвратяват затлъстяването. В положение са да унищожат раковите кафези в черния дроб.

Експертна група, ръководена от професор Клаус Хелербранд, открива, че ксантохумолът е в положение да предотврати затлъстяването на черния дроб, породено от наднорменото тегло и нездравословната диета, както и да предотврати образуването на белези върху тъканта на този орган. Освен това специалистите са открили, че това вещество е в положение да унищожи раковите кафези в черния дроб и да предотврати увеличението на тежестта при хората.

От друга страна, изо-алфа-горчивите киселини, които се съдържат в бирата, могат да попречват развиването на увреждане на черния дроб, само че също по този начин имат позитивен резултат върху метаболизма на глюкозата и метаболизма на мазнините.

До каква степен тези субстанции могат да се употребяват в битката против затлъстяването, диабета и рака, ще покажат последващи проучвания.

Но поради заради съществуването на алкохол в напитката, единствено безалкохолната бира, както и други артикули, съдържащи хмел, могат да имат еднопосочно позитивно влияние върху човешкото здраве, акцентират специалистите./zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР