Германски съд заповяда на Кьолн и Бон да се присъединят

...
Германски съд заповяда на Кьолн и Бон да се присъединят
Коментари Харесай

Два германски града забраниха дизеловите автомобили

Германски съд заповяда на Кьолн и Бон да се причислят към прочут брой градове, забранили по-старите дизелови мотори по улиците си, с цел да се борят със замърсяването на въздуха, до момента в който държавното управление се бори да реализира съглашение с автомобилните производители да създадат продукцията си „ по-чиста “.

Административният съд в Кьолн реши, че от април 2019 година Кьолн би трябвало да забрани колите с най-замърсяващи дизелови мотори да минават през центъра и по други улици, с цел да се оправи градът с рисково високи равнища на излъчвания на азотен диоксид (NO2). В по-малкия град Бон рестриктивните мерки ще се ползват за две улици.

Решението, което може да се апелира, е следващата победа на немската екологична група DUH, която започва голям брой правосъдни каузи, с цел да принуди локалните управляващи да подобрят качеството на въздуха.

Главни градски зони, в това число в Щутгарт, Франкфурт и столицата Берлин, към този момент попаднаха под действието на правни решения за понижаване на излъчванията, до момента в който Хамбург реши самичък да изгони най-лошите замърсители от някои зони, съобщи Нова тв.

Изправено пред засилен обществен яд, държавното управление на канцлера Ангела Меркел се пробва да парира непопулярните забрани за шофиране, които дават обещание освен да провокират рецесия в превоза, само че и да повлияят отрицателно върху цената при препродажбата на дизеловите коли.

Дизеловите мотори са подложени на натоварен надзор, откакто Volkswagen призна, че през 2015 година е конфигурирал програмен продукт за машинация в милиони коли, което устройство ревизира отделяните излъчвания.

Измамата прави колите надалеч по-малко замърсяващи в лабораториите, в сравнение с са на пътя, и съмнения за сходни трикове са се разпрострели и върху други автомобилни производители.

Но могъщите колоси на страната са упорити в отхвърли си да подпишат сметката за разчистване на дизелови мотори, с цел да ги приведат в сходство със законите на Европейски Съюз.

Правителството желае автопроизводители като Daimler, VW и BMW да заплащат за хардуерни ремонти, с цел да модернизират старите дизелови мотори с по-ефективни системи за отнасяне на отработените газове.

Но производителите на коли до момента реагираха най-вече посредством предлагането на софтуерни усъвършенствания за по-нови дизелови мотори и бонуси при търговията.

Меркел също поддържа оферти закон, който освобождава градовете от възбрана на дизеловите коли, когато са регистрирани единствено "незначителни " нарушавания на законовите ограничавания при отработените газове.

Общо 65 немски града записват предходната година равнища на NO2, които надвишават европейските правила от 40 микрограма на пространствен метър въздух.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР