Германски съд постанови, че мюсюлманин, отказал да стисне ръката на

...
Германски съд постанови, че мюсюлманин, отказал да стисне ръката на
Коментари Харесай

Отказаха германско гражданство на мъж, отказал да стисне ръката на жена

Германски съд постанови, че мохамеданин, отказал да стисне ръката на жена, не би трябвало да получи немско поданство, съобщи DW.

40-годишният ливански доктор, който е пристигнал в Германия през 2002 година, съобщи, че отхвърля да се ръкува с дамите по религиозни аргументи. Административният съд в Баден-Вюртемберг отсъди, че някой, който отхвърля ръкостискането, по този метод отхвърля „ интеграцията в изискванията на живот на Германия”.

Лекарят кандидатства за поданство посредством натурализация през 2012 година, за което подписа декларация за преданост към немската конституция и против екстремизма. Той устоя теста за натурализация с допустимо най-хубавия резултат.

Въпреки това той не получава поданство, защото отхвърля да се ръкува с виновната служителка при връчването на документа за натурализация през 2015 година Поради това дамата задържа документа и отхвърля молбата. Мъжът твърди, че е заречен на жена си да не се ръкува с друга жена. Лекарят може да апелира пред Федералния административен съд. Съдът в Баден-Вюртемберг се аргументира, че ръкостискането е надълбоко вкоренено в обществения, културния и юридическия живот на Германия, и не зависи от пола на участващите страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР