Германски съд осъди 51-годишна жена, представяла се за лекар, на

...
Германски съд осъди 51-годишна жена, представяла се за лекар, на
Коментари Харесай

Германски съд осъди на доживотен затвор мнима лекарка, работила като анестезиолог

Германски съд осъди 51-годишна жена, представяла се за доктор, на пожизнен затвор за причиняване на гибелта на няколко души, които е „ лекувала “, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на информация на ДПА. Съдиите от районния съд в Касел аргументираха решението си с доказателства, които удостоверяват, че дамата е употребила подправен лиценз, с цел да бъде назначена като анестезиолог.

По време на следствието е открито, че трима пациенти са умряли вследствие на неточности на „ лекарката “, а други са получили съществени увреждания.

Присъдата на магистратите е по три обвинявания за ликвидиране и по 10 – за опит за ликвидиране. Съдиите натъртват на особената тежест на закононарушенията, което слага под въпрос възможното излизането на дамата от пандиза след 15 години – това е срокът, който наказаните с доживотни присъди в Германия би трябвало да излежат, с цел да бъде прегледана опция за вероятно освобождение.

Според прокуратурата дамата е дозирала неправилно анестетици и действително не е лекувала случаи на интоксикация в болница във Фрицлар, град покрай Касел. Твърди се също, че тя носи отговорност за погрешно дозиране на О2, което е довело до сърдечни увреждания и полиорганна непълнота.

Прокурорите настояват, че дамата е работила поради несъразмерна потребност от самопризнание.

След като е работила в болничното заведение във Фрицлар от 2015 до 2018 година, тя се реалокира в клиника в Северна Германия.

Длъжностни лица от районна здравна асоциация са забелязали несъответствия в нейните CV-та и в последна сметка тя се предала на органите на реда за машинация при наемане на работа. Сигналите са били подадени от Медицинската асоциация на Хесен и някогашния й шеф.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР