Германски родители и роднини на бойци от „Ислямска държава“ демонстрираха

...
Германски родители и роднини на бойци от „Ислямска държава“ демонстрираха
Коментари Харесай

Роднини на джихадисти протестират в Берлин, искат репатриране

Германски родители и родственици на бойци от „ Ислямска страна “ демонстрираха пред външното министерство, призовавайки Берлин да репатрира съпруги и деца на джихадисти, държани в Сирия.
Някои носеха плакати с думите " Децата не са виновни ", до момента в който други издигаха банери с надписи " Невинни немски деца ще умрат, а страната просто гледа ".
" Искам моите внуци да изоставен Сирия и да дойдат в Хамбург, да живеят обикновено, да отидат в детската стая, да бъдат предпазени, да могат да ги прегръщат, да имат храна, да бъдат на топло и да ги обичат ", сподели Интесар Аатаба, на 51 години, която е баба на тригодишно дете, родено в Сирия.
Друг протестиращ, който се разпознава като Шауани, на 55 година, моли да бъдат репатрирани тримата му внуци, на възраст две, три и четири години.
„ Защо упрекват внуците? За какво са отговорни? Не разбирам “, сподели той.
Според министерството на вътрешните работи в края на март минимум 59 деца на немски джихадисти към момента са били в Сирия.
От началото на април Германия стартира да репатрира от Ирак няколко деца на арестувани джихадисти.
Външното министерство съобщи, че е осведомено със случаи на задържане на немски жители в Северна Сирия, само че добави, че не разполага с директен консулски достъп до тях, защото посолството в Дамаск е затворено.
Въпреки това държавното управление търси способи за репатриране на немските жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР