Германски политик е напуснал крайнодясната партия Алтернатива за Германия, за

...
Германски политик е напуснал крайнодясната партия Алтернатива за Германия, за
Коментари Харесай

Нова крайнодясна партия в Германия, логото ѝ е таен нацистки символ

Германски политик е напуснал крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", с цел да сътвори нова партия с лого, което употребява знак, общопризнат като скришен знак от австрийските нацисти през 1930-те години, написа английският в. " Гардиън ".

Андре Погенбург е подал оставка от поста си като районен водач на " Алтернатива за Германия " в източната провинция Саксония-Анхалт, откакто назова турците " яздачи на камили ", а имигрантите с двойно поданство " бездомни тълпи, които към този момент не желаеме ". Той разгласи оставката си от партията в имейл, изпратен на партийното управление по-рано тази седмица.

В имейла той подлага на критика " Алтернатива за Германия " за това, че се тревожи прекалено много от опцията да бъде подслушвана и следена от немските специфични служби. Отделно той съобщи за в. " Велт ", че се опълчва на " преместването вляво " на партията, която прекара последните месеци, освобождавайки се от екстремистки детайли в опит да наподобява по-умерена.

" За страдание, събитията в " Алтернатива за Германия " през последните седмици и месеци демонстрираха, че това повече не моят политически дом ", написа Погенбург в писмото.

Нова му партия, наречена " Пробуждане на немските патриоти ", ще употребява метличина. Малкото синьо цвете е било употребявано като скришен знак оттогава неразрешените националсоциалисти през 1930-те години в Австрия преди аншлуса от 1938 година да докара нацистите на власт в страната.

Погенбург, който неведнъж е бил подложен на критика за потребления от него речник от нацистката ера, ще притегли минимум двама съдружници от " Алтернатива за Германия " - Егберт Емер и Бенямин Пжибила, в неговата млада партия. Смята се, че партията възнамерява да дебютира на районните избори в източните провинции Саксония, Тюрингия и Бранденбург тази есен.

Погенбург сподели пред " Велт ", че не желае партията му да се конкурира с " Алтернатива за Германия ".

Това развиване ще засенчи годишната конференция на " Алтернатива за Германия " в град Риза в Саксония, която беше открита през днешния ден. Делегатите ще завършват програмата на партията за идните избори за Европейски парламент и се чака да отхвърлят предложение за поддръжка за " Dexit " - излизане на Германия от Европейския съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР