Германски митничари ще се включат в контрола на граничния пункт

...
Германски митничари ще се включат в контрола на граничния пункт
Коментари Харесай

Василев: Германски митничари ще се включат в контрола на ГКПП „Капитан Андреево“


Германски митничари ще се включат в контрола на граничния пункт „ Капитан Андреево “, тъй че като външна граница на Европейския съюз, страната ни да е по-добре предпазена.

Това стана ясно след срещата на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев след среща с немския си сътрудник Кристиан Линднер.

„ Имахме доста добра полемика, като първата тематика, която обсъдихме е опцията Германия да подкрепи нашите старания на граничния пункт „ Капитан Андреево “ с личен състав от немските митници “, сподели Василев.

В Европейската комисия се работи за общо закупуване на към 10 милиарда кубически метра природен газ за потребностите на няколко страни, измежду които и България, разгласи българският финансов министър.

Василев не посочи от кое място ще бъде закупено синьото гориво, по какъв начин ще бъде доставено и по какъв начин разпределено. Не е ясно също по кое време действително страните ще могат да получат съответните доставки. Вицепремиерът обаче уточни кои страни биха взели участие в закупуването на суровината.

„ Вече са направени всичките обследвания на инфраструктурата и сега се работи по общ контракт сред Гърция, България, Румъния и, евентуално, Украйна за общо количество над 10 милиарда кубически метра газ “, сподели Василев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР