Германски мъж беше обвинен в убийство и опит за убийство

...
Германски мъж беше обвинен в убийство и опит за убийство
Коментари Харесай

Германец беше обвинен в убийство десетилетия след палеж на приют за бежанци


Германски мъж беше упрекнат в ликвидиране и опит за ликвидиране повече от три десетилетия откакто се допуска, че е запалил подслон за бежанци в Западна Германия на фона на поредност от офанзиви против чужденци при започване на 90-те години на предишния век, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Федералната прокуратура сподели, че е повдигнала обвинявания, в това число в палеж, против мъжа, разпознат единствено като Петер С. според немските закони за дискретност на даннните, свързани със самоличността. Той бе арестуван при започване на април и от този момент е под стража, сподели прокуратурата.

Според проверяващите упрекнатият е влезнал в приюта в град Саарлуис покрай границата с Франция в ранните часове на 19 септември 1991 година, залял стълбището с бензин и го запалил. Двадесет и седем годишен ганаец е бил обхванат от пламъците и същия ден е умрял. Прокуратурата сподели, че други двама жители на приюта скочили от прозорец в опит да избягат от пожара и получили фрактури, а останалите 18 жители са съумели да избягат невредими. В известието на прокуратурата се споделя, че вечерта преди палежа упрекнатият се е срещнал със свои " дясноекстремистки съидейници " в заведение в град Хойерсверда, където се заформяли ксенофобски протести.

Размириците избухнаха сред 17 и 23 септември и кулминираха с евакуацията на виетнамски и мозамбикски гастербайтери от обсаден жилищен блок в града, напомня Ройтерс. Те бяха последвани от сходни актове на принуждение, в това число безредици в град Рощок в Северна Германия през 1992 година и гибелен палеж в град Солинген през 1993 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР