Германски град си осигури челните заглавия в новините, като конфискува

...
Германски град си осигури челните заглавия в новините, като конфискува
Коментари Харесай

Германски чиновници конфискуваха домашно куче и го продадоха в eBay

Германски град си обезпечи челните заглавия в новините, като конфискува домашно куче поради неплатени налози и го продаде в eBay, оповестява Би Би Си, като цитира немски медии.

Случката е от Аахен. Общинските чиновници в началото желали да приберат инвалидната количка на индивида с увреждане - като най-скъпата движимост, която намерили в помещението. Но вместо на нея се спрели на женския мопс Еда.

Речено - сторено. Взели кучето, само че какво да вършат с него? На един от служителите му хрумнала концепция, която осъществил, без много-много да се замисли: пуснал Еда за продажба против цена €750. Кучето харесала Михаела Джордан - полицайка, която обаче заподозряла продавача: цената ѝ се сторила съмнително ниска и решила да се опише за това на местния вестник Ahlener Tageblatt, който в действителност пръв заяви за необикновената продажба.

Позвънила и на оставения за връзка номер към обявата и говорила със чиновник от администрацията на Аахен, който обяснил, че кучето било иззето, тъй като притежателят му дължал на града пари, в това число неплатени такси за владеене на куче. Кучето е крепко, научила полицайката, която в последна сметка се съгласила да го купи.

След това обаче открила, че Еда има здравословни проблеми, за които никой не я е предизвестил. От промяната на притежателите през декември кучето е минало през четири интервенции на очите, в това число една по неотложност по Рождество.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР