Германски експерти отправят предупреждение за потенциални психологически травми при малки

...
Германски експерти отправят предупреждение за потенциални психологически травми при малки
Коментари Харесай

Игра на калмари предизвиква кошмари у децата

 Германски специалисти насочат предизвестие за евентуални психически контузии при дребни деца от гледането на известния сериал " Игра на калмари ", оповестява Българска телеграфна агенция.

" Телевизионното предаване може да има сериозен травматичен резултат върху душeвността на децата, изключително в случай че са под 10-годишна възраст. Гледането му може да провокира сънуването на кошмари през нощта ", споделя Мая Гец, медиен специалист в Централния институт за младежка и просветителна телевизия на Баварската телевизионна компания.

Експертите считат, че многочислените подиуми на принуждение в " Игра на калмари " водят до огромен психически стрес у децата, които не могат вярно да интерпретират протичащото се на екрана заради незадоволително зрялата си душeвност.

" Децата не са в положение да вдървен обстоятелството, че насилието в сериала се употребява като метод за рецензия на публичния ред ", сподели ръководителят на катедрата по детска и юношеска психотерапия в университета " Гьоте " във Франкфурт на Майн Катаюн Линденберг. Експертката добавя, че характерният за телевизионното предаване метод за обрисуване на принуждение може да докара до увеличение на детската експанзия.

Според известия в немските медии в детски градини и учебни заведения в Германия към този момент са маркирани случаи на възпроизвеждане на рисковите игри от поредицата.

За да бъде сведена до най-малко вероятната щета за децата, психолозите предлагат подрастващите да бъдат уверени непринудено да се откажат от гледането на сериала.

" Без непринуден отвод е невероятно да се подсигурява, че децата няма да намерят поредицата или обособени подиуми от нея в интернет, изключително откакто стрийминг платформата " Нетфликс ", която я излъчва, няма функционалност за наставнически надзор ", отбелязва Гец.

Сериалът към този момент е всеобщо публикуван: " игрите " от него се играят във видеоиграта " Майнкрафт ", а платформите ТикТок и Инстаграм изобилстват от мемета (изображения с хумористично съдържание), свързани с шоуто, което също така постоянно може да се гледа с другари или родственици.

В случай че не е било допустимо да се защищити детето от гледане на " Играта на калмари " и психическото му положение се е влошило, специалистите поучават да му се помогне да разбере какво е видяло. " Ако не можете да избегнете гледането на това шоу, най-важното е да обсъдите с децата събитията, които са се случили на екрана ", споделя в умозаключение Гец.

Южнокорейският сериал " Игра на калмари " беше излъчен за първи път по " Нетфликс " на 17 септември, а седмица по-късно доближи първото място по гледаемост измежду всички продукции на стрийминг платформата. Поредицата оглави освен световния рейтинг, само че и описите с известност в множеството обособени страни, в това число Съединени американски щати и Русия.

Сериалът наблюдава загадка конкуренция за оцеляване, в която хора, хванати в клопката на задължения, рискуват живота си, като вземат участие в детски игри, с цел да завоюват голяма парична премия. Състезанието не дава на участниците втори късмет: тези, които не съумеят да преминат в идващия кръг, биват отстранени.

Междувременно стана ясно, че стрийминг платформата " Нетфликс " обмисля опцията за спомагателни хонорари на основателите на " Игра на калмари ", чиито стойност и период за приемане не се показват.

Според южнокорейската организация Йонхап решението е пристигнало на фона на рецензии към стрийминг платформата за отхвърли да даде в допълнение възнаграждение на основателите на свръхуспешния сериал.

" Игра на калмари " донесе на " Нетфликс " облага от над 900 милиона $, до момента в който разноските за основаване на сериала са 21 милиона $. Досега основателите му не са получавали спомагателни заплащания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР