Германски екоактивисти тази сутрин влязоха с взлом във въглищна електроцентрала

...
Германски екоактивисти тази сутрин влязоха с взлом във въглищна електроцентрала
Коментари Харесай

Германски екоактивисти нахлуха във въглищна централа

Германски екоактивисти тази заран влязоха с щурм във въглищна електроцентрала в провинция Северен Рейн-Вестфалия в символ на митинг против проектите за стартиране на новото оборудване през лятото, предадоха ДПА и Франс прес.

По данни на полицията на мястото е имало 120 души, като протестиращите са нахлули в централата "Дателн 4 " през разрушен портал.

Германското активистко придвижване "Енде геленде " заяви за 150 участници, някои от които са развявали плакати.

Екоактивисти изхвърлиха въглища в клон на швейцарска банка

Предвижда се 1100-мегаватовата централа да стартира да зарежда с електричество националната мрежа това лято.

Защитниците на околната среда се опълчват на проекта, в миг когато Германия се стреми да премине към възобновими енергийни източници и последователно до 2038 година да се откаже напълно от старите и по-замърсяващи централи на въглища.

Затварянето на централите ще стартира на 31 декември 2020 година с комплекс в рейнския басейн. Правителството е решило, че е по-добре да спре по-замърсяващи остарели уреди, в сравнение с да анулира стартирането в употреба на "Дателн 4 ", отбелязва Агенция Франс Прес.

Проектозаконът за излизане от въглищата бе признат в сряда на съвещание на министерския съвет макар рецензиите на екоорганизациите, съгласно които плануваното движение не е задоволително бързо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР