Германската волейболна Бундеслига (VBL) при мъжете ще започне сезон 2020/2021

...
Германската волейболна Бундеслига (VBL) при мъжете ще започне сезон 2020/2021
Коментари Харесай

Клуб напуска германската Бундеслига заради финансова криза

Германската волейболна Бундеслига (VBL) при мъжете ще стартира сезон 2020/2021 без ТВ Ротенбург. След съвсем 20 години наличие в елитните шампионати на Германия, клубът няма да кандидатства за лиценз за Първа или Втора Бундеслига за идващия сезон.

Това решение идва вследствие на финансова рецесия в клуба. Основна причина е пандемията от ковид, която мощно повлия на опциите за намиране на спонсор за идващия сезон и обезпечаване на нужния бюджет за шампионата. От управлението декларират, че са имали финансови компликации още преди старта на сезона, като в този момент ситуацията се е влошило неимоверно.
В Германия се носят клюки, че и други клубове са в затруднена обстановка по отношение на обезпечаването на бюджет за идващия сезон, тъй че има възможност ТВ Ротенбург да не бъде едничен случай.

Ръководството на Бундеслигата изрази подготвеност да се включи, в случай че е належащо, в процеса на намиране на решение за клубовете в тази деликатна обстановка. Като първа стъпка за това, клубните заявки и периодите за лицензиране за идния сезон се отсрочват за по-късна дата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР