Германската верига Лидл (Lidl) възнамерява значително да намали продуктите от

...
Германската верига Лидл (Lidl) възнамерява значително да намали продуктите от
Коментари Харесай

Голяма търговска верига намалява предлагането на продукти от животински произход


Германската верига " Лидл " (Lidl) има намерение доста да понижи продуктите от скотски генезис в асортимента си. Това заяви по-рано тази седмица Кристоф Граф, началник на снабдяването на компанията за немския пазар, съобщи сп. " Шпигел ".

По думите на Граф това решение е " безалтернативно ", защото " не разполагаме с втора планета ". Важно е да се държим по метод, отчитащ рестриктивните мерки на планетата, тъй че ресурсите ѝ да са задоволителни за 10 милиарда души. Това може да бъде бъде реализирано, единствено в случай че намалее делът на месото в потреблението, показва той.

По думите на Граф е значимо потребителите да бъдат стимулирани в съответната посока, в това число посредством тематичните седмици на веригата. Още през настоящата година би трябвало процентното съответствие на животинските и растителните протеини в асортимента да бъде оповестено в отчета на веригата за устойчивостта на бизнес практиките ѝ, а към 2025 година делът на растителните протеини би трябвало последователно да бъде нараснал.

Освен за отговорност към климата, с тези проекти компанията цели и да усъвършенства имиджа си, най-много пред по-младото потомство, показва Граф.

Все отново " Лидл " ще продължи да следва главните правила на търговията си, която е ориентирана към клиенти, търсещи по-изгодни цени, и ще продължи да продава месо, отбелязва " Шпигел ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР