Германската външна министърка Аналена Бербок заяви днес, че Германия е

...
Германската външна министърка Аналена Бербок заяви днес, че Германия е
Коментари Харесай

Германия е готова да подсили отбраната на балтийските страни

Германската външна министърка Аналена Бербок съобщи през днешния ден, че Германия е подготвена да усили приноса си в защитата на източния фланг на НАТО, съобщи ДПА.
“Ако НАТО реши, че наличието му би трябвало да се усили до числеността на нивото на бригада, тогава ние, Федерална република Германия, ще дадем значителен принос за това”, сподели тя през днешния ден в литовската столица Вилнюс след среща с литовския си сътрудник Габриелюс Ландсбергис. Литва е третата балтийска страна, която Бербок посещава в последните дни.

Бригадата нормално се състои от няколко хиляди бойци, отбелязва ДПА във връзка изявлението на външната министърка.

“Германия ще е отпред в тези усилия”, сподели Бербок и добави, че НАТО желае да вземе решенията, свързани с новата й отбранителна стратегия, на юнската си среща в Мадрид.

Имайки поради съветските дейности в Украйна, през днешния ден е належащо балтийските страни да имат противовъздушна защита и “съществено натовско присъствие”, сподели тя.

След опитите да се реализира сигурност в Европа с Русия като сътрудник съветският президент Владимир Путин принуждава НАТО да поеме нов курс, съобщи немската външна министърка. Днес на първо място би трябвало нашата сигурност да не е застрашена от Русия. Въпросът е по какъв начин ние като съюз се нареждаме във връзка с Русия в средносрочен и дълготраен проект, акцентира тя.

Ландсбергис сподели, че НАТО би трябвало да е подготвена да отбрани Литва “от първата минута на всеки конфликт”. За увеличението на натовското наличие в Литва от батальон на бригада на днешната си среща с Бербок приказва и литовският президент Гитанас Науседа, съобщи ТАСС.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР