Германската тенис легенда Борис Бекер даде ексклузивно за българска медия

...
Германската тенис легенда Борис Бекер даде ексклузивно за българска медия
Коментари Харесай

Борис Бекер за Sportal.bg: Григор е шокиращо талантлив, не виждам защо да спира прогреса си

Германската тенис легенда Борис Бекер даде извънредно за българска медия изявление пред Sportal.bg преди началото на първия шампионат от Големия шлем за 2018 година - Australian Open. 50-годишният някогашен международен номер 1 е притежател на шест трофеи от Шлема, в това число две точно от Мелбърн през 1991 и 1996 година, а другите му триумфи са на " Уимбълдън " през 85-а, 89-а и 91-ва и на US Open през 89-а.

Най-неуспешната настилка за него бе клеят, само че все пак има три полуфинала на " Ролан Гарос " през 87-ма, 89-а и 91-ва, единствено че най-значимите му триумфи на червени кортове са купата от " Мастърс " -а в Монте Карло през 92-ра и олимпийския златен орден от Барселона 1992 - и двете достижения са реализирани на двойки в тандем със сънародника му Михаел Щих.

В момента носителят на общо 49 АТР трофеи на сингъл е един от звездните тенис анализатори на " Евроспорт " - малкия екран излъчваща шампионатите от Големия шлем и с чието подпомагане бе осъществено изявлението за Sportal .

Grigor Dimitrov forehand practice! #tennis #news #channel
@GrigorDimitrov pic.twitter.com/2zKcczldDO
— tennisnewschannel (@tennisnewschan1) January 9, 2018 Бекер разяснява опциите на Григор Димитров да се показа мощно в Мелбърн и да повтори, в случай че не и да усъвършенства, класирането си от 2017-а, когато стигна полуфиналите и изигра незабравим 5-сетов двубой със настоящия международен номер 1 и притежател на 16 трофеи от Шлема Рафаел Надал.

Освен поощрителните думи за Димитров и възможностите му в Австралия, Бекер също по този начин се изрази доста ласкаво за треньора му Даниел Валверду и показа, че не вижда за какво Григор да не бъде в топ 3 на международната класация и в края на 2018 година.

@GrigorDimitrov al No. 1
@NickKyrgios al Top 10
Hyeon Chung al Top 20
Predicciones para 2018 basadas en estadísticas https://t.co/3WEb1fZ1HG pic.twitter.com/BZobXY6n8O
— ATP en Español (@ATPWorldTour_ES) January 9, 2018
" Виждам Григор Димитров на полуфинал в Australian Open или по-напред, безусловно. Той изигра доста мощна минала година и е номер 3 в света, съревновава се сполучливо с най-хубавите. Навлиза в пика на тенис кариерата си, а също по този начин е задоволително зрял, задоволително мощен и в задоволително добра физическа форма.

Мисля, че има всички благоприятни условия да бъде сполучлив в Австралия и тази година. Вярвам, че може да бъде в топ 3 или в топ 5 и в края на годината, тъй като е извънреден гений. Шокиращ, напряко. Освен това, има до себе си Дани Валверду, който е един от най-хубавите треньори в тениса и се вижда доста огромно усъвършенстване през последните 18 месеца. Григор се трансформира в един от водещите състезатели в международен мащаб и не виждам причина да стопира дотук ", сподели Бекер за Sportal.bg .

Bigger than the @ATPWorldTour final??

An epic celebration from @grigordimitrov on match point!#FAST4Tennis pic.twitter.com/Vo5NFVgLsZ
— TennisAustralia (@TennisAustralia) January 8, 2018
" Надал и Федерер са окупирали първите две места с разлика и за по-младите им преследвачи ще бъде мъчно да ги задминат. Мисля, че всеки е бил сюрпризиран преди една година от тяхното показване, най-малко първоначално, несъмнено. Не е постоянно срещано да отсъстваш заради травми към шест месеца и след това да се върнеш и да играеш край на Голям шлем. Но оттова нататък нямаше нищо изненадващо, тъй като ми се коства, че от време на време хората обръщат внимание повече на възрастта им, като че ли подценяват качествата им и най-важното - голямата обич към тениса.

Те са спечелили толкоз доста титли и толкоз доста пари, че няма потребност да не престават да играят, единствено че просто обичат доста тениса и това е главното при тях. Големият въпрос постоянно ще е кой ще ги изпревари, кой ще ги смъкна от върха? Това са най-успешните състезатели в историята и до момента в който са здрави и стимулирани, ще бъде доста мъчно, тъй като видяхме и предходната година, че си поделиха Шлемовете. Няма да им е елементарно на преследвачите ", заключи Бекер.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР