Германската търговска верига Алди обяви, че ще изтегли всички яйца

...
Германската търговска верига Алди обяви, че ще изтегли всички яйца
Коментари Харесай

Германската верига Алди обяви, че изтегля всички яйца от мрежата си

Германската комерсиална верига " Алди " разгласи, че ще изтегли всички яйца от мрежата си и ще спре продажбата в цяла Германия след разразилия се скандал, осведоми ДПА.

Припомняме, преди няколко дни стана ясно, че рискови яйца са засечени в Германия, Холандия и Белгия. В тях откриха токсичния препарат " Фипронил ", който е неразрешен за потребление при произвеждане на храна.

От веригата означиха в известие, че изтеглянето на яйцата е " чисто защитна " мярка за потребителите, макар че няма доказателства продуктите да са наранени.

Почти всички 16 провинции в Германия, като се изключи Саарланд и Саксония, са наранени от абсурда с яйцата, разразил се първо в Холандия и Белгия, където във ферми е открит токсичният препарат.

" Фипронил " постоянно се употребява при напръскване против бълхи, въшки и кърлежи по животните. Забранява се потреблението му върху животни, които са предопределени за изразходване от хората, защото може да засегне черния дроб, щитовидната жлеза и бъбреците, в случай че се погълне в огромни количества.

" Алди " досега е единствената компания, която предприе фрапантни ограничения. От " Лидл " обявиха, че в бъдеще ще купуват яйца, които авансово са тествани дали имат " Фипронил ". Други немски компании, " Реве " и " Едека ", оповестиха, че за момента ще изчакат.

 Опасни яйца са засечени на пазара в Германия, Холандия и Белгия
Опасни яйца са засечени на пазара в Германия, Холандия и Белгия

Агенцията по храните е безапелационна, че те не са стигнали до българския пазар

От Германската асоциация на фермерите считат, че решението на " Алди " е " извънредно ".

В същото време в Холандия оповестиха, че загубите ще са в размер на минимум 10 милиона евро. Страната създава към 10 милиона яйца на година. 60-70% от тях се изнасят за Германия. Тази седмица към 1 милион яйца са изтеглени от Холандия. Те са били предопределени за немските консуматори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР