Германската столица Берлин се готви за масовите ваксинации. На ден

...
Германската столица Берлин се готви за масовите ваксинации. На ден
Коментари Харесай

Берлин има план за ваксиниране до 20 000 души дневно

Германската столица Берлин се готви за всеобщите имунизации. На ден ще бъдат ваксинирани до 20 000 берлинчани, като на човек са планувани по 70 минути, а лекарите ще получават по 120 евро на час. " Дойче веле " споделя по какъв начин тече подготовката за всеобщото имунизиране.

При имунизирането всичко ще бъде разчетено до минута. Влизане в кабината, събаряне на горните облекла, сядане на стола - 4 минути. Дезинфекция и самата инжекция - 2 минути. Още 4 минути, с цел да станеш, да се облечеш и да излезеш от кабината. След това - 30 минути в чакалнята под лекарско наблюдаване.

Като цяло, имайки поради предварителния диалог с медицинския личен състав, попълването на всички нужни документи и 15-минутно очакване, имунизирането против ковид ще отнеме на жителите на Берлин не повече от 70 минути на човек. А тъкмо 21 дни по-късно процедурата ще би трябвало да се повтори - за втората доза от имунизацията.

Шест центъра за имунизиране в Берлин

Такъв е проектът за работа на шестте центъра за всеобща имунизация в Берлин, направен от Албрехт Брьоме, някогашен началник на пожарната в града и водещ специалист по комплексните планове в областта на гражданската защита. През пролетта той ръководеше построяването на краткотрайната болница за пациенти с Covid-19, а в този момент координира незабавното образуване на центровете за имунизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР