Германската социалдемократическа партия продължава да губи подкрепа. Това показва ново

...
Германската социалдемократическа партия продължава да губи подкрепа. Това показва ново
Коментари Харесай

Германските социалдемократи губят подкрепа

Германската социалдемократическа партия продължава да губи поддръжка . Това демонстрира ново социологическо изследване преди основна партийна конференция, осведоми ДПА.

Само 18% от германците поддържат социалдемократите.

Друго проучване разкрива, че като цяло германците са срещу водача на главната лява партия в Германия Мартин Шулц да бъде вицеканцлер при възможна Голяма коалиция с християндемократите на канцлера Ангела Меркел.

Сондажът на института " Форса " демонстрира, че консерваторите са нараснали поддръжката си през последната седмица с 1% до 34 на 100 , до момента в който социалдемократите губят 2%.

От анкета на YouGov за ДПА излиза наяве, че 33% поддържат външния министър Зигмар Габриел от социалдемократите да остане вицеканцлер , в случай че обединението се възобнови, до момента в който единствено 22% поддържат Шулц. 39% не могат да преценяват.

11% от германците желаят Шулц да поеме министерството на външните работи против 32% за Габриел. 40% нямат мнение по въпроса.

В партията на социалдемократите 50% поддържат Габриел като външен министър , а 13% - Шулц, само че поддръжката се трансформира що се отнася до поста на вицеканцлер, защото Шулц е подкрепян от 40%, а Габриел от 37 на 100.

След няколко дни социалдемократите ще проведат конгрес, на който ще решат дали да стартират публични договаряния за коалиция с консерваторите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР