Германската социалдемократическа партия номинира финансовия министър Олаф Шолц за свой

...
Германската социалдемократическа партия номинира финансовия министър Олаф Шолц за свой
Коментари Харесай

Финансовият министър Олаф Шолц е кандидат на социалдемократите за канцлер

Германската социалдемократическа партия номинира финансовия министър Олаф Шолц за собствен претендент за канцлер, съобщи Ройтерс.

Решението на социалдемократите бележи завръщането на Шолц в битката за лидерското място в партията, откакто предходната година за нейни съпредседатели бяха определени едва известните представители на лявото ѝ крило - Саския Ескен и Норберт Валтер-Борянс. Сега те двамата предложиха някогашния си противник за претендент за канцлер.

" Вече е публично. Партийното управление единомислещо ме номинира за претендент за канцлер. Очаквам хубава, почтена и сполучлива акция ", написа Шолц в Туитър.

На Шолц, който рецесията с ковид трансформира от ревнив страж на публичните средства в министър, отпускащ великодушни помощи за битка с отрицателните последствия на пандемията, няма да му е елементарно в битката за канцлерския пост, отбелязва Ройтерс.

Германската социалдемократическа партия, която от десетилетия е съдружник на Християндемократическия съюз на канцлера Меркел, не е печелила парламентарни избори от 2002 година, като множеството социологически изследвания сочат, че тя ще заеме трето място на изборите, нареждайки се след ХДС и Зелените.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР