Германската социалдемократическа партия (ГСДП) стартира официално дългоочакваното гласуване за включване

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) стартира официално дългоочакваното гласуване за включване
Коментари Харесай

Социалдемократите в Германия започват гласуването "за" или "против" коалиционното споразумение

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) започва публично дълго чаканото гласоподаване за включване към нова огромна коалиция с политическия блок, воден от канцлера Ангела Меркел - Съюза (ХДС/ХСС), напомня националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Това ще стане през днешния ден, като към 463 хиляди членове на партията ще се произнесат за съдружното съглашение. Гласуването ще бъде осъществено по пощата - социалдемократите ще получат бюлетините в писмо, което би трябвало да бъде изпратено назад до централата на партията в период до 2 март.

Преди началото на гласуването краткотрайният ръководител на ГСДП Андреа Налес прикани съпартийците си да поддържат постигнатото съглашение за черно-червена коалиция в Берлин.

Както е известно близо четири месеца и половина след парламентарните избори в Германия, на 7 февруари, в Берлин бе подписано съглашение за съставянето на нова огромна коалиция сред Съюза (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП). Преговорите за сформиране на новото държавно управление на Германия стартираха на 28 януари. Впоследствие работни групи с представители на трите партии заседаваха в обособени рундове за съответни тематики. Очакванията от тях бяха огромни - повече от 120 дни в Берлин не можеше да бъде формирано ново държавно управление, обстановка, която няма аналог в следвоенната история на Германия.
Финалното утвърждение на съдружното съглашение обаче би трябвало да мине през членовете на ГСДП. След това ще стане допустимо да се пристъпи към сформиране на държавното управление. Очаква се то да бъде образувано до Великден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР