Германската социалдемократическа партия (ГСДП) няма да участва във формирането на

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) няма да участва във формирането на
Коментари Харесай

Криза в Германия - преговорите за управляваща коалиция се провалиха

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) няма да взе участие във образуването на държавно управление и ще остане в съпротива, даже след неуспеха на съдружните диалози с консерваторите на Ангела Меркел, Зелените и Свободната демократическа партия . Това разгласи заместник-председателят на СДП Ралф Стегнер.
По-рано тази нощ евентуалните сътрудници за управническа коалиция в Германия не съумяха да се спогодят за основаването на коалиция заради оставащите различия.
Меркел ще организира през днешния ден, 20 ноември, диалози с президента Франк-Валтер Щайнмайер за неуспеха на съдружните договаряния, след което ще стане ясно по какъв начин да се продължи, съобщи БГНЕС.
Решението на социалистите не е изненада, откакто водачът на СДП Мартин Шулц, незабавно след изборите за Бундестага на 24 септември съобщи, че няма да отиде на договаряния за последващо държавно управление с Меркел. Той направи това, защото социалистите реализираха извънредно слаб резултат и мнозина показаха като причина за това " огромната коалиция " при предходното ръководство на Меркел.
Германският закостенял блок изрази страдание, че предварителните договаряния за образуване на коалиция бяха несполучливи, съобщи Меркел. Според канцлера, ХДС/ХСС скоро ще продължат работата си по образуване на коалиция.
По-рано Германската Свободна демократическа партия разгласи, че е невероятно да се реализира компромис с консерваторите на Ангела Меркел и Зелените по сформирането на ръководеща коалиция и напусна договарянията. Както съобщи пред публицисти в Берлин водачът на либералите Кристиан Линднер, " бихме били принудени да се откажем от нашите правила и от това, което отстоявахме, тъй че е по-добре да не управляваме, в сравнение с да управляваме неприятно ", сподели той.
Коалицията " Ямайка " (наричат такава коалиция „ Ямайка ", тъй като цветовете на партиите в нея съответстват с цветовете на знамето на Ямайка: черно за християндемократите, жълто за либералите и зелено за Зелените), при положение на триумф на договарянията, би разполагала с 393 от 709-те места в Бундестага (55%), само че откакто отдръпването на либералите, останалите участници в договарянията разполагат единствено с 44% от местата и няма да имат болшинство.
ГСДП изключиха опцията за присъединяване в " огромна коалиция " с ХДС / ХСС - още един вид, който би разрешил да се сътвори държавно управление на болшинството (399 места, или 56%).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР