Германската социалдемократическа партия (ГСДП) гласува на днешния си конгрес да

...
Германската социалдемократическа партия (ГСДП) гласува на днешния си конгрес да
Коментари Харесай

Германските социалдемократи решиха да не напускат управляващата коалиция

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) гласоподава на днешния си конгрес да не напуща неотложно обединението с консерваторите на канцлера Ангела Меркел, заяви Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.

Мнозинството от делегатите обаче гласоподаваха за започване на договаряния с десницата по няколко тематики като политиката по климата, минималната заплата и вложенията в публичните услуги.

ГСДП, чиито двама нови ръководители от лявото крило Норберт Валтер-Борянс и Саския Ескен встъпиха през днешния ден публично в служба като съпредседатели, не сложи съответни периоди по кое време би трябвало да приключат тези договаряния.

Сред настояванията на социалдемократите са повдигане на минималната почасова ставка от 9,19 евро на 12 евро. ГСДП желае повишение на минималната цена за бъдещия народен документ за излъчвания на парникови газове в секторите, които не влизат в европейския пазар за въглеродни излъчвания.

ГСДП желае за 10 години да бъдат вложени 450 милиарда евро в публичните услуги, в това число обучение, превоз, достъп до цифрови технологии и действия против климатичните промени.

Така управлението на ГСДП слага под въпрос уравновесения бюджет, за какъвто твърдо упорстват както десницата, по този начин и центристкото крило на социалдемократите.

Двамата съпредседатели на ГСДП, които са сериозно настроени към обединението с ХДС/ХСС, бяха определени предходната събота. Много партийни членове на левицата желаят излизане от обединението и прекосяването на ГСДП в съпротива.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР