Германската служба за академичен обмен представи днес в Русенския университет

...
Германската служба за академичен обмен представи днес в Русенския университет
Коментари Харесай

Възможностите за университетски престой в Германия представи Германската служба за академичен обмен

Германската работа за научен продан показа през днешния ден в Русенския университет опциите за академични престой в Германия. Лектор на презентацията беше господин Андреас Четковски, учител към Великотърновския университет. Той бе показан от проф. Юлиана Попова, заместник-ректор по Интернационализация и информационна политика.

Г-н Андреас Четковски показа опциите за летни езикови курсове по немски език в Германия. Срокът за кандидатстване е 1 декември 2019г. и на курсистите се дава стипендия, средства за пътни разноски и здравна застраховка. За искащите да учат магистратура или да изкарат интервал на образование в чужбина по време на магистърско следване също се предлага месечна стипендия в размер на 850 евро, средства за пътни разноски и здравна застраховка. Срокът за подаване на документи е 15 ноември всяка година. Германската работа за научен продан (DAAD) предлага също и научни стратегии за млади учени, откриватели и одобрени преподаватели.

В структурата на DAAD членуват 238 университети и 107 студентски организации. Службата се самоуправлява и е най-голямата в света, осъществяваща студентски продан. Стратегическите области на партньорства са в 3 съществени сфери – стипендии за отлични студенти, които имат опция да придобият опит в най-хубавите университети, продан за интернационализация и основаване на мостове за превъзмогване на спорове, а също и академично съдействие за продан на положителни практики и насърчаване на проучвания.

В целия свят действат 15 районни офиса и 57 осведомителни точки на организацията. В България, към сегашния миг, работят трима лектори от DAAD – двама в Софийския университет и един във Великотърновския университет.

Повече информация за нужните документи за кандидастване и изискванията на стратегиите е оповестена на интернет страница https://www.daad.de/de/ /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР