Германската семейна компания Villeroy & Boch AG обмисля придобиването на

...
Германската семейна компания Villeroy & Boch AG обмисля придобиването на
Коментари Харесай

Идеал Стандарт - Видима може да има нов собственик

Германската фамилна компания Villeroy & Boch AG обмисля придобиването на групата Ideal Standard, която има фабрики и в България. Информацията идва от публично известие на немската компания, като реакция на обява на списание Manager Magazin. " В отговор на медийните спекулации, Villeroy & Boch AG оповестява, че сега обмисля придобиването на групата Ideal Standard ", се споделя в него.

Оценката на групата производител на санитарна керамика обаче е в начален стадий и за момента не е взето никакво обвързващо решение нито дали да се пристъпи към започване на развой по придобиване, нито по каквито и да е финансови параметри на възможната договорка. " Възможно е Villeroy & Boch AG да се откаже от плана или придобиването да бъде наранено по други аргументи ".

Villeroy & Boch е един от водещите премиум производители на керамични артикули. Семейният бизнес, учреден през 1748 година с централа в Метлах, Германия, работи в 125 страни. През 2018 година тя има оборот от €853 милиона евро. За нея работят 7 500 чиновници в международен мащаб, като има производства в 14 страни. Продуктите ѝ се продават в 125 страни.

" Идеал Стандарт - Видима " е част от групата на Ideal Standart International. Компанията у нас е учредена през 30-те години на предишния век като сега развива активност под две обособени марки - Vidima и Ideal Standart. Дружеството има индустриални база в град Севлиево и в село Граница. В тях се вършат разнообразни артикули за баня и санитарни пространства.

От двата завода излизат към 6 милиона произведения годишно и по този индикатор те се подреждат измежду най-големите производители на смесители за акумулатори в света. Продукцията на компанията се изнася за пазари в Европа, Азия и Африка. За компанията в България работят близо 3200 души. Групата има 18 завода в 9 страни.

" Идеал Стандарт – Видима " откри реновирания си цех за 62 милиона лв. в Севлиево

Лидерът на пазара тази година чества 85-годишния си юбилей
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР