Германската състезателка по бягане на дълги разстояния Сара Бенфарес беше

...
Германската състезателка по бягане на дълги разстояния Сара Бенфарес беше
Коментари Харесай

Сара Бенфарес получи петгодишно наказание заради допинг

Германската състезателка по тичане на дълги дистанции Сара Бенфарес беше осъдена за пет години поради допинг нарушавания, заяви националната антидопингова организация NADA, представена от ДПА.

NADA прецизираха, че глобата надвишава нормалния четиригодишен интервал заради " утежняващи условия ".

Пет неразрешени субстанции са открити в три допинг теста на лекоатлетката сред септември предходната година и януари 2024-та, в това число за стероидите тестостерон и кленбутерол, както и за еритропоетин (ЕПО).

" Следователно може да се одобри, че веществата са били одобрявани и употребявани непрестанно за избран интервал от време. Определянето на НАДА Германия за утежняващи условия и увеличението на интервала на отнемане от право от четири на пет години се основава на наредбите на Световния антидопингов кодекс и е насочен към сравними интернационалните констелации от случаи ", обявиха от националната организация.

В изказването се споделя, че Бенфарес има право да апелира решението пред Германския състезателен трибунал в границите на 20 дни.

22-годишната германка е изправена пред правосъдно произвеждане, защото допингът е престъпно закононарушение в Германия. Нейният юрист Дубравко Мандич сподели за локалните медии предишния месец, че тя приключва кариерата си.

Бащата на Бенфарес - Самир, пък сподели пред френски уебсайт, че тя към този момент не бяга, откакто е била диагностицирана с рак на костите и е приемала медикаменти.

NADA към момента не се е произнесла по отношение на по-малката сестра на Бенфарес - София, която също се провали на допинг тест за ЕПО предходната година. Сестрите са израснали покрай Париж, само че се състезават за Германия.

Сара Бенфарес се класира 12-та на 5000 метра на Европейското състезание през 2022-ра и се опитваше да се класира за Олимпийските игри в Париж. София Бенфарес беше трета на 3000 метра на миналогодишното Европейско юношеско състезание по лека атлетика.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР