Германската прокуратура повдигна обвинения срещу четирима сегашни и бивши мениджъри

...
Германската прокуратура повдигна обвинения срещу четирима сегашни и бивши мениджъри
Коментари Харесай

Четирима мениджъри на Фолксваген са обвинени за прекомерно високи заплати

Германската прокуратура повдигна обвинявания против четирима настоящи и някогашни мениджъри по човешките запаси във " Фолксваген " за хипотетично погашение на прекалено високи заплати и бонуси на членове на авторитетния съвет на чиновниците в компанията, предадоха АП и ДПА.

Прокуратурата в Брауншвайг заяви през днешния ден, че четиримата - двама някогашни членове на управителния съвет, както и един сегашен и един някогашен старши управител, чиито имена не се загатват, са упрекнати в корист с доверие.

Според обвиняването в интервала сред 2011 и 2016 година те са отпускали на петима членове на съвета на чиновниците, в това число и ръководителя, прекомерно високи заплати и
бонуси, показва АП.

Прокурорите настояват, че някогашните и сегашни мениджъри са пренебрегнали законовите условия при установяване на заплащанията. Според тях решенията им са коствали на " Фолксваген " 5.05 милиона евро.

Случаят не е обвързван с другите правосъдни производства по абсурда с дизеловите излъчвания на " Фолксваген ", прецизира АП.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР