Германската прокуратура е затворила втората по големина онлайн търговска платформа

...
Германската прокуратура е затворила втората по големина онлайн търговска платформа
Коментари Харесай

Германия затвори криминална търговска платформа в даркнет, арестува трима

Германската прокуратура е затворила втората по величина онлайн комерсиална платформа и са задържали трима немски жители, обвинени в ръководството ѝ, оповестиха от прокуратурата във Франкфурт, представени от " Ройтерс ".

Онлайн платформата, наречена " Пазар на Уолстрийт ", е била употребена за търговия с опиати, персонални данни, фалшифицирани документи и злотворен програмен продукт и е имала повече от 1,15 млн. профила и над 5400 регистрирани продавачи, прецизираха прокурорите.

Тримата мъже, които са на 22, 29 и 31 години, са били арестувани на 23-24 април, като се прецизира, че Германската работа за наказателно следствие (Bundeskriminalamt) е осигурила сървърната инфраструктура на платформата.

Мъжете, за които следователите считат, че са прибирали 2-6% от продажбите на платформата, са били арестувани след секрети интервенции, в които са взели участие американски и холандски специфични служби, както и Европол.

Разследващите са се съсредоточили върху тримата мъже от март насам.

Киберспециалистите от Bundeskriminalamt са подхванали " оперативни ограничения ", откакто обвинените са превключили платформата в режим на поддръжка на 23 април и са почнали да трансферират за себе си средствата на клиентите, подадени на пазара, оповестиха от прокуратурата /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР