Германската полиция засили охраната на синагогите в Берлин, Лайпциг, Дрезден,

...
Германската полиция засили охраната на синагогите в Берлин, Лайпциг, Дрезден,
Коментари Харесай

Германия засили охраната на синагогите в няколко града

Германската полиция ускори защитата на синагогите в Берлин, Лайпциг, Дрезден, Франкфурт на Майн, както и в редица други градове в югозападната част на страната, заяви вестник " Билд ", представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Това бе реакцията на управляващите след днешнитe събития в източногерманския град Хале, където към момента незнаен брой нападатели откриха пукотевица по локалната синагога и по турска сладкарница за дюнери.

Досега е обявено за двама убити при стрелбата в Хале. Преди малко бе обявено и за двама ранени при хипотетичната терористична офанзива, които са настанени в Университетската болница в града.

Според представителя на болничното заведение, представен от ДПА, единият пациент има огнестрелни рани и сега го оперират. Той отхвърли да даде детайлности за самоличността на ранените.

" Билд " заяви, че един от нападателите в Хале е аварирал с кола, пробвайки се да се скрие. Според вестника автомобилът (вероятно откраднат) на нападателя се е блъснал в камион на федерално шосе В91 на към 40 км от Хале.

На мястото е дошъл полицейски спецотряд, а в багажника на колата е открито оръжие. Шосето е затворено.

Говорителят на немското държавно управление Щефен Зайберт загатна през днешния ден за " ужасните вести от Хале ", само че държавни чиновници споделиха, че към този момент не разполагат с информация за нападението, което към този момент бе поето от федералната прокуратура, която се занимава със случаите на тероризъм. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР