Германската полиция започна разследване, след като две детски градини в

...
Германската полиция започна разследване, след като две детски градини в
Коментари Харесай

Заплашват детски градини в Лайпциг заради план за махане на свинското от менюто

Германската полиция стартира следствие, откакто две детски градини в източния град Лайпциг получиха закани след решението да отстранен свинското месо от обедното меню на децата, съобщи ДПА, представена от " Дневник ".

Преди към три седмици родители получиха писмо от управата на градините, че " от почитание към изменящия се свят от 15 юли ще се сервират единствено ястия и закуски, които не съдържат свинско месо ". За готвената смяна заяви на първо време вестник " Билд ", който написа, че това се правело поради две мюсюлмански деца.

Заради разгорещените реакции полицията в Лайпциг изпрати патрулни коли, които да охраняват двете градини, с цел да ги защищити от " вероятни рискове ". Вълната от отвращение принуди управленията на двете градини да замразят проектите си.

Новината на вестник " Билд " се популяризира бързо в обществените мрежи, а хаштагът #Schweinefleisch (свинско месо) бе най-споделяният в " Туитър ".

Кметът на Лайпциг Буркхард Юнг разгласява документи за заканите във " Facebook ". " Нямам думи ", написа той, като добави, че градините са получили повече закани, в сравнение с е показал там.

" Упадъкът на Запада и заплахите за нашите свободи не идват от тези, които по каквито и да било аргументи може да имат друга просвета на хранене от предлаганата на обичайна немска софра, а от тези, които са изгубили моралния си компас и възпитание ", написа Юнг във " Facebook ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР