Германската полиция задържа жена, заподозряна в участие в заговор за

...
Германската полиция задържа жена, заподозряна в участие в заговор за
Коментари Харесай

Германската полиция задържа жена, заподозряна в заговор за отвличането на здравния министър

Германската полиция задържа жена, обвинена в присъединяване в скрит план за отвличането на здравния министър Карл Лаутербах по-рано тази година, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през днешния ден на немската федерална прокуратура. 

Жената, немска гражданка, разпозната от полицията като Елизабет Р., е обвинена в ръководенето на радикална група, която е възнамерявала отвличането на Лаутербах и разрушаването на енергийни уреди, като задачата е била да бъде провокирано спиране на електрозахранването в цяла Германия, се споделя в изказване на прокуратурата.

След осуетения опит за похищение през април прокуратурата е задържала още четирима обвинени, които съгласно тях имат връзка с групи, противопоставящи се на коронавирус рестриктивните мерки, както и с крайнодясното придвижване " Райхсбюргер " ( " Граждани на Райха " ).

Прокуратурата съобщи през днешния ден, че Елизабет Р. е взела участие в координирането на заговора на радикална група, в частност в напъните за набиране на оръжия и експлозиви, както и във вербуването на съидейници.

" Тази формация си е била сложила за цел да сътвори в Германия условия, сходни на революция, и по този метод в последна сметка да смъкна федералното държавно управление и парламентарната народна власт ", съобщи федералната прокуратура. За тази цел групата възнамерявала да спре електричеството в цялата страна и да отвлече Лаутербах, като при нужда даже да убие охранителите му.

Жената е пенсионирана учителка, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР