Германската полиция съобщи, че загиналите в град Трир, след като

...
Германската полиция съобщи, че загиналите в град Трир, след като
Коментари Харесай

Пета жертва на кървавия инцидент в Трир, сред загиналите има и бебе

Германската полиция заяви, че починалите в град Трир, откакто мъж се вряза с колата си през днешния ден в пешеходци, са станали петима, съобщи ДПА.
По-рано бе обявено за четирима починали и 15 ранени. Полицията сподели, че ранените са 14, откакто 52-годишна жена е умряла. Сред убитите е деветмесечно бебе, чиято майка е в болница.
Извършителят е бил под въздействието на алкохола, съобщи на конференция прокурор Петер Фрицен, представен от ТАСС.
В кръвта на нападателя е било открито съществуване на 1.4 промила алкохол. Освен това "има свидетелства, че може да става дума за човек с психическо заболяване ", сподели още Фрицен, като посочи, че причинителят на днешната офанзива е бил прегледан от доктор от локалните здравни управляващи.
През последните няколко дни нападателят е живеел в автомобила си.
Става дума за 51-годишен мъж, роден в Трир и живеещ в района. Започнахме следствие по съмнение в убийството и нанасянето на тежки телесни повреди. Изхождаме от това, че той е употребявал автомобила като оръжие, сподели Фрицен.
Мъжът не е бил съден преди. Причините за закононарушението към този момент са незнайни. За момента няма данни за някакви терористични, политически или религиозни претекстове, означи прокурорът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР