Германската полиция съобщи, че е засилила наблюдението по границата на

...
Германската полиция съобщи, че е засилила наблюдението по границата на
Коментари Харесай

Стрелба на няколко места в Утрехт, обявиха най-висока степен на терористична заплаха

Германската полиция заяви, че е засилила наблюдението по границата на страната с Холандия, с цел да не може през нея да се промъкне въоръженият мъж, който откри пукотевица по-рано през днешния ден в трамвай в холандския град Утрехт и умъртви най-малко един човек, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Шефът на организацията за битка с тероризма Питер-Яп Алберсберг сподели на конференция, че пукотевица е имало на няколко места в Утрехт. Обстоятелствата към момента са неразбираеми.

Говорителят пък на федералната полиция в граничната провинция Северен Рейн-Вестфалия Хайнрих Онщайн сподели пред АП, че са ситуирани спомагателен брой служители на реда, които да следят освен главните пътни автомагистрали, само че и по-малките пътища, пресичащи границата, а също и железопътните линии, свързващи двете страни.

Той добави, че немската полиция е в непосредствен контакт с холандските управляващи и разполага с изложение на обвинения, който съумя да избяга от мястото на стрелбата. Първоначално немските управляващи имаха разпореждане да наблюдават за алено " Рено Клио ", само че доскоро получиха информация, че то е било намерено изоставено в Утрехт.

Правителството на Холандия увеличи на пета степен равнището на терористична опасност в провинция Утрехт, съобщи Ройтерс.

На учебните заведения беше подредено да затворят порти, засилени бяха и ограниченията за сигурност към джамиите.

" Нашето предпочитание е допустимо най-бързо да заловим причинителя на нападението ", сподели представителят на полицията Бернхард Йенс.

Тежковъоръжени чиновници на реда са пред жилищен блок в Утрехт, близо до мястото на стрелбата, съобщи Асошиейтед прес. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР