Германската полиция разследва убийството на грузинец в берлински парк. Според

...
Германската полиция разследва убийството на грузинец в берлински парк. Според
Коментари Харесай

Убитият от чеченец в Берлин бил командос

Германската полиция проверява убийството на грузинец в берлински парк. Според известията, мъжът е някогашен командос от специфичните елементи и деец от войната в Чечня. Полицията арестува 49-годишен чеченец, обвинен за убийството. Жертвата е разпозната единствено като Зелимхан К., на 41 години, оповестява БГНЕС.

Убиецът се доближил до жертвата, прострелял го два пъти в главата и избягал с колело, като един от очевидците дефинира убийството като екзекуция. По-късно полицейските водолази са разкрили револвера „ Глок “, перука и велосипед от близката река Шпрее, заяви в. „ Бил дам зонтаг “. Голяма сума пари е открита в дома на обвинения, заяви „ Тагесшпигел “.

Жертвата е деец от Втората чеченска война (1999-2009 г.), който по-късно се включил към грузинската антитерористична единица. През 2012 година неговото звено взе участие в интервенция против бойци, държащи заложници в дефилето Лопота, покрай границата с съветската република Дагестан. Според немските медии убийството се счита за възмездие, обвързвано с военното минало на жертвата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР