Германската полиция разследва убийството в берлински парк на грузинец, който

...
Германската полиция разследва убийството в берлински парк на грузинец, който
Коментари Харесай

Германия разследва за убийството грузински командос в берлински парк от чеченец

Германската полиция проверява убийството в берлински парк на грузинец, който съгласно известията е някогашен командос от специфичните елементи и деец от войната в Чечня.
Полицията арестува 49-годишен обвинен от Чечня за убийството в петък. Жертвата е разпозната единствено като Зелимхан К., на 41 години.
Убиецът се доближил до жертвата си в тил, до момента в който той отивал към джамия, прострелял го два пъти в главата и избягал с колело, като един от очевидците дефинира като ликвидиране в жанр „ екзекуция “.
По-късно полицейските водолази са разкрили револвера „ Глок “, перука и велосипед от близката река Шпрее, написа вестник „ Бил дам зонтаг “. Голяма сума пари е открита в дома на обвинения, оповестява ежедневник „ Тагесшпигел “. Става ясно, че жертвата е деец от Втората чеченска война (1999-2009 г.), който по-късно се включил към грузинската антитерористична единица.
През 2012 година неговото звено взе участие в интервенция против бойци, държащи заложници в дефилето Лопота, покрай границата с съветската република Дагестан.
Според немските медии убийството се счита за възмездие, обвързвано с военното минало на жертвата. Един от синовете му сподели, че Зелимхан К., татко на пет деца, е претърпял четири предходни опита за нападение против него, най-новите през 2015 година в Тифлис, Грузия, заяви „ Берлинер Цайтунг “.
През последните няколко години жертвата е живяла в Берлин.
Междувременно съгласно немската полиция той бил евентуално войнстващ ислямист заради към момента неизяснени аргументи, оповестява „ Билд “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР