Германската полиция проведе масови обиски за наличието на нелегални работници

...
Германската полиция проведе масови обиски за наличието на нелегални работници
Коментари Харесай

Обиск за нелегални работници в месокомбинати в Германия

Германската полиция организира всеобщи обиски за съществуването на незаконни служащи в месопреработвателните предприятия в страната, заяви „ Дойче веле ”, представена от БГНЕС.
Само за интервенцията във федералните провинции Саксония – Анхалт и Долна Саксония са мобилизирани към 800 чиновници на реда. Обиски е имало в Берлин, Саксония и Северен Рейн – Вестфалия.
 Берлин не е склонен София да слага нови условия на Скопие Берлин не е склонен София да слага нови условия на Скопие
Вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Никола Димитров през вчерашния ден имаше няколко срещи с представители на Европейски Съюз - за първи п...
Водят се следствени дейности против две компании, които са работили без значение една от друга, само че по едни и същи схеми. Те организирали влизането в на служащи от Източна Европа с подправени документи. От полицията прецизират, че става въпрос най-вече за жители на Румъния. Мошениците им помагали при решаването на разнообразни въпроси с органите на локалната власт, осигурявали превоз и жилище. За тези услуги компаниите получавали част от възнаграждението на служащите. По време на обиските от обвинените са конфискувани полезности на обща стойност 1,5 милиона евро.
Заподозрени са 10 души – осем мъже и две дами на възраст сред 41 и 56 години. От полицията са удостоверили, че измежду обвинените и незаконните служащи има жители на Украйна.
Изданието напомня, че месокомбинатите се трансфораха в един от източниците за разпространяване на След като в кланицата на един от най-големите месопреработвателни компании „ Тьонис ” със SARS-CoV- 2 се заразиха повече от 1 500 служащи, в центъра на публичните полемики попаднаха изискванията на труд и потреблението на задгранични служащи в този бранш.
На 10 септември гласоподава на първо чете закона за контрола върху сигурността и хигиената на труд. Той планува съществени типове активност в региона на месопреработването да се правят без привличането на работна мощ извън.
 Забраняват рекламите на цигари в Германия Забраняват рекламите на цигари в Германия
Горната камара на Народното събрание сложи последния щемпел за утвърждение на новото законодателство, затягащо рестриктивните мерки върху рекламите на...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР