Германската полиция прекрати протест на активисти, борещи се за опазване

...
Германската полиция прекрати протест на активисти, борещи се за опазване
Коментари Харесай

Полицията прекрати протеста на екоактивисти, блокирали влак с коли на Volkswagen

Германската полиция приключи митинг на деятели, борещи се за запазване на околната среда, които бяха спрели трен, пренасящ коли на Фолксваген, (Volkswagen) покрай главния цех на компанията в град Волфсбург, оповестиха през днешния ден органите на реда, представени от ДПА.

Протестиращите стопираха влака във вторник, като по този начин блокираха линията, водеща към завода.

Последният протестиращ бе махнат от релсите към среднощ, посочи представител на полицията. Води се следствие за рисково държание, засягащо железопътния трафик.



Говорителят не посочи какъв брой участниците в митинга са били отстранени. По първична информация бе обявено, че над 30 протестиращи са взели участие в блокадата, като някои са се вързали за релсите, да за попречат на придвижването на влака.
 
" The group's demands include car-free town centres and climate-friendly public transport. It accuses the German government of having failed in its policies to protect the environment. "
— Unearthed (@UE)

Активистите стачкуват против автомобилната промишленост като цяло, защото съгласно тях тя е съдействала за рецесията с климатичните промени.-->
Фолксваген посочи, че митингът не е засегнал производството.

Автомобилостроителят уточни, ч е шестима деятели към момента окупират входа на близкия център за демонстрации на коли на Фолксваген.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР