Германската полиция прекрати протест на активисти, борещи се за опазване

Германската полиция прекрати протест на активисти, борещи се за опазване ...

Полицията прекрати протеста на екоактивисти, блокирали влак с коли на Volkswagen.

Германската полиция прекрати протест на активисти, борещи се за опазване на околната среда, които бяха спрели влак, превозващ автомобили на Фолксваген, (Volkswagen) близо до основния завод на компанията в град Волфсбург, съобщиха днес органите на реда, цитирани от ДПА.

Протестиращите спряха влака във вторник, като така блокираха линията, водеща към завода.

Последният протестиращ бе махнат от релсите около полунощ, уточни говорител на полицията. Води се разследване за опасно поведение, засягащо железопътния трафик.Говорителят не уточни колко участниците в протеста са били отстранени. По първоначална информация бе съобщено, че над 30 протестиращи са участвали в блокадата, като някои са се вързали за релсите, да за попречат на движението на влака.
 
"The group's demands include car-free town centres and climate-friendly public transport. It accuses the German government of having failed in its policies to protect the environment."
— Unearthed (@UE)

Активистите протестират срещу автомобилната индустрия като цяло, тъй като според тях тя е допринесла за кризата с климатичните промени.-->
Фолксваген уточни, че протестът не е засегнал производството.

Автомобилостроителят посочи, че шестима активисти все още окупират входа на близкия център за демонстрации на коли на Фолксваген.
 

Източник: dariknews.bg