Германската полиция постави бетонни заграждения пред входа на катедралата в

...
Германската полиция постави бетонни заграждения пред входа на катедралата в
Коментари Харесай

Пред Кьолнската катедрала са поставени бетонни заграждения срещу атентат

Германската полиция сложи бетонни заграждения пред входа на катедралата в Кьолн - един от най-прочутите готически храмове в света, откакто войнстващи ислямисти признаха, че са възнамерявали да взривят в Испания, няколко забележителност, в това число " Саграда Фамилия " в Барселона.

" Решихме да действаме оптимално бързо, откакто анализирахме нападенията в Европа. Работата ни е да пазиме деликатни елементи от града и едно от тях е катедралата - международно прочут знак на Кьолн ", съобщи говорителка на полицията.

Много немски градове ускориха ограниченията за сигурност след нападението от предходната седмица в столицата на Каталуня. Това слага завършек на интервала, в който се спореше дали сходни ограничения няма да основат у популацията настройката на хора в обсадена цитадела и ще отблъсне туристи и посетители.

Освен това издигането на преградни уреди изисква много средства и все пак има подозрения, че те може да бъдат изразходвани за нещо, което скоро да се окаже излишно или незадоволително, а в това време ще затрудни естествения живот на хората.

" Не желаеме да обкръжаваме града си със стени ", съобщи Андреас Гайзел, сенатор от Берлин по въпросите на вътрешната сигурност. " Това ще реализира резултат, противопоставен на стремежи - да покажем, че градът е спокоен ", изясни той в изявление за в. " Билд ".

В немската столица бетонни и други заграждения има към коледния пазар, в който терорист заби предходната година откраднат камион и умъртви 12 души, само че други забележими ограничавания не се виждат.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Атаката в Барселона (33)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР