Германската полиция попречи днес на двама турски опозиционни политици да

...
Германската полиция попречи днес на двама турски опозиционни политици да
Коментари Харесай

Германската полиция попречи на турски опозиционни политици да участват в демонстрация

Германската полиция попречи през днешния ден на двама турски опозиционни политици да приказват на проява, проведена от живеещи в Германия кюрди, като се базира на нов немски закон за речи на задгранични политици преди национални избори, съобщи ДПА.

В Турция на 24 юни ще има президентски и парламентарни избори.

Отношенията сред Турция и Германия се обтегнаха предходната година, когато немските управляващи не разрешиха на турски политици да провеждат манифестации в Германия преди референдума за ремонти в турската конституция.

Германското външно министерство разгласи по-късно, че задгранични политици не могат да приказват обществено в Германия три месеца преди избори в тяхната страна.

Миналата година възбраната засегна членове на Партията на справедливостта и развиването на президента Реджеп Тайип Ердоган, само че днешната възбрана се отнася за представители на прокюрдската опозиционна Демократична партия на народите.

Става дума за Ахмет Йълдъръм и Тугба Хезер, който е търсен в Турция по обвинявания за връзки с оповестената отвън закона Кюрдска работническа партия, считана за терористична организация.

Днешният протест в западния немски град Кьолн е проведен в символ на митинг против турските военни интервенции в Сирия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР