Германската полиция не изключва нападението в Кьолн да е с

...
Германската полиция не изключва нападението в Кьолн да е с
Коментари Харесай

Германската полиция не изключва нападението в Кьолн да е с терористичен мотив

Германската полиция не изключва нападението в Кьолн да е с терористичен претекст
 
Германската полиция не изключва опцията вчерашното нахлуване и взимането на пленник на централната гара в Кьолн да е имало терористичен претекст , съобщи ДПА.
Похитителят бе ранен, откакто полицията влезе в аптека в гарата, където мъж държеше жена за пленник . Мъжът бил въоръжен с експлозиви, направени от газови бутилки за къмпинг и запалителни субстанции, сподели офицерът, управляващ следствието. Прокуратурата проверява опит за ликвидиране и пострадване.
 
Вчера по обед нападателят възпламенил коктейл " Молотов " в ресторант за бързо хранене и ранил 14-годишно момиче, а притежателят на ресторанта изпаднал в потрес, припомня ДПА. Нападателят избягал, нахлул в аптека в същия комплекс от магазини и взел жена за заложничка . Специални сили на полицията атакували аптеката след два часа договаряния , простреляли нападателя и го ранили тежко.

 
Леко ранената жена, държана като пленник, била освободена. " Когато влезнал в аптеката, нападателят декларирал съгласно очевидци, че е от терористичната група Даеш (Ислямска държава) ", заяви следователят.

Полицията заяви, че на мястото на нападението е открит документ за идентичност на 55-годишен сириец , който имал позволение за престой в Германия доникъде на 2021 година Следователите споделиха, че евентуално този документ е на нападателя , само че това още не е потвърдено сигурно . Той е прочут на полицията по отношение на редица закононарушения, като обири и закани.-->

Вчера полицията затвори цялата гара и блокира региона към нея, в това число площада към фамозната Кьолнска катедрала , а влаковете бяха отклонявани.

Гарата на Кьолн е един от най-важните железопътни възли по Рейн и е в самия център на града. През нея всеки ден минават към 1300 влака и 280 000 пасажери, прибавя ДПА. В Германия е въведена нараснала степен на подготвеност за терористични офанзиви - близо две години откакто тунизиец се вряза с откраднат камион в коледен базар в центъра на Берлин, убивайки 11 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР