Германската полиция и пожарникари съобщиха за най-малко един загинал и

...
Германската полиция и пожарникари съобщиха за най-малко един загинал и
Коментари Харесай

Най-малко един загинал при боравене с фойерверки в Германия

Германската полиция и пожарникари оповестиха за минимум един умрял и няколко ранени от фойерверки в новогодишната нощ макар възбраната за продажба на фойерверки в дните преди 31 декември, съобщи ДПА.

Макар че продажбите на фойерверки бяха неразрешени, потреблението им остана позволено. Властите се надяваха да понижат пострадванията от фойерверки, с цел да облекчат претрупаните поради новия ковид лечебни заведения.

В източния немски град Риц-Нойендорф е умрял 24-годишен мъж от самоделен фойерверк. В различен случай на потребление на спонтанни фойерверки покрай западния град Оснабрюк са ранени трима души, един от които е с заплаха за живота, при боравене с взривни субстанции за разработване на пиротехнически средства. Нанесените материални вреди на постройката, където е станала детонацията, са за към 100 000 евро.

В централното село Шпрингщиле 24-годишен мъж е понесъл тежки изгаряния на лицето и може да изгуби зрението си след експлоадиране на фойерверк.

Между среднощ и първите шест минути на 2021 година противопожарната работа в Берлин получи 18 сигнала за пожари, а по-късно имаше и още доста. До момента няма информация за съществено потърпевши хора.

Обичайно по улиците на Берлин излизат доста празнуващи хора и озаряват небето с пиротехнически средства в очакване на новата година. Този път обаче, управляващите не разрешиха потреблението им на някои публични места, в това число на 50 места в Берлин, с цел да няма събиране на доста хора.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР