Германската партия „Алтернатива за Германия“ се изказа остро против възможността

...
Германската партия „Алтернатива за Германия“ се изказа остро против възможността
Коментари Харесай

Немска партия: България е следващата Гърция

Германската партия „ Алтернатива за Германия “ се изрече остро срещу опцията България да одобри еврото. Партията предвижда, че в случай че това се случи, страната ни ще се трансформира в идната Гърция.

Икономистът и представител на крайнодясната партия Йорг Мойтен съобщи, че България е бедна балканска страна и приемането й в еврозоната крие след себе си опасности. По думите му може да се случи същото, както и с Гърция, съобщи AfD Kompakt.

Мойтен счита, че може да се забележи къс стопански напредък, като повишаване на заплатите, само че това няма да бъде подкрепено от стабилно нарастване на производството. След това страната ще влезе в серпантина на задължения.

Политикът от „ Алтернатива за Германия “ счита, че скъпоплатените чиновници ще изгубят работата си, а по-късно ще се усилят държавните разноски за безработицата, с което ще се усили и държавният дълг. В последна сметка всичко ще приключи с държавен банкрут, сходно на Гърция. Европейски Съюз ще изпита на гърба си ново избавяне, този път на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР