Германската парламентарна бюджетна комисия даде снощи зелена светлина на втория

...
Германската парламентарна бюджетна комисия даде снощи зелена светлина на втория
Коментари Харесай

Германска бюджетна комисия одобри нов дълг от 217,8 млрд. евро за икономически стимули

Германската парламентарна бюджетна комисия даде нощес зелена светлина на втория спомагателен бюджет за финансиране на пакета от тласъци, който да помогне на най-голямата европейска стопанска система да се възвърне от последствията от ковид, съобщи Ройтерс.

Германия се сблъсква с най-голямата криза след Втората международна война и след леки промени е очакван нов рекорден дълг от до 217,8 милиарда евро за тази година при в началото планувани 218,5 милиарда евро. Разликата се дължи на пренасочване на средства, а не на понижаване на пакета финансова помощ, който включва краткотрайно понижаване на налога върху продажбите, бонуси за деца и помощ за компании и общини.

Очаква се през днешния ден Долната камара на немския парламент да одобри спомагателния бюджет.

" Рекордният нов дълг от 217,8 милиарда евро не ме радва, само че е значим на фона на тежкия срив, провокиран от пандемията от ковид. Трябва още веднъж да понижим недостига през идните години и да се върнем на пътя на уравновесените бюджети ", сподели Екхард Реберг, представител за бюджета на парламентарната консервативна група на канцлера Ангела Меркел. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР