Германската министърка на външните работи Аналена Бербок заяви, че Европейският

...
Германската министърка на външните работи Аналена Бербок заяви, че Европейският
Коментари Харесай

Аналена Бербок: Путин иска да унищожи Украйна, дайте й още оръжия

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок съобщи, че Европейският съюз е опитал всичко, с цел да спре войната в Украйна, само че съветският президент Владимир Путин не мисли за нищо друго, с изключение на да унищожи страната, заяви Ройтерс. По време на конференция в Лисабон Бербок сподели, че позицията на съветския президент е повода, заради която е “важно да продължим да доставяме оръжия, с цел да може Украйна да отбрани себе си и живота на хората ”.

Германия търси още способи да помогне на Киев да отбрани популацията и инфраструктурата си, добави тя, като акцентира, че всяко намаляване на решимостта на Европа по този въпрос ще бъде от изгода на Москва.

“И тази година би трябвало да защитим и доразвием взаимното европейско единение, което ни направи мощни през предходната година ” – сподели Бербок.

Европейският съюз към този момент не може да си разреши решенията да бъдат блокирани от обособени страни членки, съобщи немският външен министър по време на конференцията.

“Гласуването с квалифицирано болшинство може да докара до по-справедливи резултати за всички нас. Трябва да сме в положение да действаме дейно и бързо ”, добави Бербок.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР