Германската министърка на външните работи Аналена Бербок заяви, че Европейският

...
Германската министърка на външните работи Аналена Бербок заяви, че Европейският
Коментари Харесай

Аналена Бербок заяви, че Путин иска да унищожи Украйна и призова ЕС за още повече доставки на оръжия

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок съобщи, че Европейският съюз е опитал всичко, с цел да спре войната в Украйна, само че съветският президент Владимир Путин не мисли за нищо друго, с изключение на да унищожи страната, заяви Ройтерс. По време на конференция в Лисабон Бербок сподели, че позицията на съветския президент е повода, заради която е " значимо да продължим да доставяме оръжия, с цел да може Украйна да отбрани себе си и живота на хората ".

Германия търси още способи да помогне на Киев да отбрани популацията и инфраструктурата си, добави тя, като акцентира, че всяко намаляване на решимостта на Европа по този въпрос ще бъде от изгода на Москва. " И тази година би трябвало да защитим и доразвием взаимното европейско единение, което ни направи мощни през предходната година ".

Европейският съюз към този момент не може да си разреши решенията да бъдат блокирани от обособени страни членки, съобщи Бербок по време на конференцията. " Гласуването с квалифицирано болшинство може да докара до по-справедливи резултати за всички нас. Трябва да сме в положение да действаме дейно и бързо ", добави тя.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР