Германската министърка на семейството Катарина Барли критикува снощи водещите компании

...
Германската министърка на семейството Катарина Барли критикува снощи водещите компании
Коментари Харесай

Германия даде на компаниите година да увеличат броя на жените в ръководствата си

Германската министърка на фамилията Катарина Барли подлага на критика нощес водещите компании в страната, че не са назначили задоволително дами на управителни постове, и заплаши да вкара наложителна квота, в случай че компаниите не поправят държанието си до идната година, съобщи " Франс прес ".

Давам на бизнеса още една година да се погрижи самичък за този въпрос, уточни Барли пред медийната група " Редакционснецверк Дойчланд ". Ако нищо не бъде направено до тогава, ще вземем законодателни ограничения, добави тя. Барли, която е от Германската социалдемократическа партия (ГСДП), се бори за обществено по-справедлива Германия преди парламентарните избори през септември. Тя се оплака от обстоятелството, че дамите заемат едвам шест % от местата в управителните препоръки. По думите й апелите от десетилетия фирмите да назначават повече дами на управителни постове не са постигнали доста.

Германия предходната година вкара " женска квота ", с която се изисква към 100 листвани компании да запълнят минимум 30 % от местата в надзорни препоръки без изпълнителни пълномощия с дами.

Участието на дамите в управителните препоръки, най-близкия кръг до основния изпълнителен шеф, остава едва.

Германският институт за стопански проучвания Де И Ве (DIW) пресметна, че дамите заемат едвам 6.5 % от управителните длъжности в 106-те най-големи немски компании. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР