Германската марка Volkswagen тази година ще пусне нов сериен компактен

...
Германската марка Volkswagen тази година ще пусне нов сериен компактен
Коментари Харесай

Най-малкият SUV и други новости от Volkswagen за 2018-а

Германската марка Volkswagen тази година ще пусне нов сериен стилен кросоувър T-Cross, който ще бъде най-малкият SUV в моделната гама на немската марка. Това излиза наяве от видеоклипа, оповестен на формалния канал в YouTube на автомобилния производител.

Предполага се, че обществената премиера на новия модел ще се състои през март на автомобилното ревю в Женева. Преди две години на същото шоу беше показан прототипът на кросоувъра, наименуван T-Cross Breeze.

Дължината на концептуалния SUV е 4133 мм, а междуосието - 2560 мм - с 30 мм по-малко от настоящия стилен кросоувър Volkswagen T-Roc. Серийният автомобил ще бъде издигнат върху модулното шаси MQB, което по-специално към този момент е в основата на новия Tiguan и Polo.

При това серийният кросоувър ще получи затворена каросерия за разлика от прототипа си, който има преносим покрив, осведоми Autonews.

Двигателната гамата ще включва три- и четирицилиндрови бензинови и дизелови турбо елементи. Кросоувърът ще се предлага с предно предаване, само че е допустимо най-мощните модификации да получат четири задвижващи колела.

Европейските продажби на Volkswagen T-Cross ще започват преди края на тази година. Новият модел ще се конкурира с Peugeot 2008, Renault Captur и Opel Mokka.

По-рано бе обявено, че през 2018 година Volkswagen ще пусне няколко нови модела, в това число кросоувър Touareg и идващото потомство на седана Jetta.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР