Германската легенда Юрген Клинсман изненадващо подаде оставка като старши треньор

...
Германската легенда Юрген Клинсман изненадващо подаде оставка като старши треньор
Коментари Харесай

Легендата Клинсман с изненадващо решение

Германската легенда Юрген Клинсман изненадващо подаде оставка като старши треньор на Херта (Берлин). Той пое отбора в края на ноември и беше окуражен да го трансформира в гранд, откакто разполагаше с голям бюджет. От лятото насам клубът притегли футболисти за над 100 млн. евро, само че сега е покрай изпадащите.

“Единството, кохезията и фокусирането върху основните неща са от изключително значение в битката за оцеляване. Ако те не са обезпечени, то аз не мога да осъществявам капацитета си на управител и надлежно няма по какъв начин да оправдая упованията към мен. Ето за какво, след дълго обсъждане, взех решение да се отдръпва от поста на старши треньор и да се върна към дълготрайната ми задача като член на Борда на директорите”, изясни международният първенец от 1990 година

Клинси дойде в Херта през есента като консултант и част от директорския ръб, само че през ноември пое тима поради уволнението на Анте Чович. Преди десетина дни Клинсман изясни, че основната задача пред тима този сезон е да не изпадне от Първа Бундеслига, след което към този момент ще мисли за нещо огромно. Херта разполага с толкоз средства, откакто новият акционер Ларс Виндхорст закупи 49,9% от акциите. Той развива капиталов бизнес и един от най-богатите хора в страната.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР