Германската компания за услуги в областта на авиационната поддръжка и

...
Германската компания за услуги в областта на авиационната поддръжка и
Коментари Харесай

Българската база на "Луфтханза Техник" вече е най-голямата в Европа

Германската компания за услуги в региона на авиационната поддръжка и ремонта на самолети " Луфтханза Техник " заяви, че е разкрила нов хангар и мултифункционална постройка на " Летище София ". Така компанията се трансформира в най-голямата компания за базово обслужване на самолети в Източна Европа. Българското поделение на " Луфтханза Техник " пък ще бъде най-голямата база на компанията в Европа.

 Българската база на
© Луфтханза

Инвестициите са за към 35 млн. евро. Средствата са употребявани за построяването на нов хангар, нови работилници и 6-етажна многофункционална постройка с офисна част. Разширението ще докара до увеличение броя на индустриалните линии.

Очаква се и повишаване на индустриалния потенциал с 60% или общо 1 милион човекочаса осъществявана работа на година. Предвидено е нарастване на личния състав в София, като той ще бъде повишен с към 30% до 1300 души.

" Горди сме с това, което нашите експерти в България са постигнали и виждаме огромен капацитет за развиване, предоставяйки висококачествени услуги и решения за нашите клиенти ", съобщи изпълнителният шеф на " Луфтханза Техник София " Даниел Хофман.

 Даниел Хофман
© Луфтханза

Даниел Хофман

Новото оборудване на компанията може да обслужва до 8 тясно корпусни самолета по едно и също време за главен ремонт и поддръжка, както и 1 аероплан в носова позиция за работа по системите в кабината. Базата в София предлага сложно обслужване, а две от индустриалните линии за планувани за изцяло боядисване.

 Българската база на
© Луфтханза

" Луфтханза Техник София " заема почти 64 хиляди кв. метра повърхност в региона на столичното летище.

Общият размер на вложенията на компанията в съоръжение, уреди и образование на личния състав в България от 2007 година до момента възлиза на повече от 100 млн. евро.

 Българската база на
© Луфтханза
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР