Германската компания за спортни облекла Адидас“ намали наполовина прогнозата за

...
Германската компания за спортни облекла Адидас“ намали наполовина прогнозата за
Коментари Харесай

Раздялата с Кание Уест коства половината приходи на Адидас“

Германската компания за спортни дрехи „ Адидас “ понижи на половина прогнозата за чистите си доходи за актуалната година, до момента в който прави оценка въздействието от раздялата си с рапъра Йе, прочут като Кание Уест, преди основния празничен сезон, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

„ Адидас “ чака чиста облага от продължаващи интервенции от към 250 милиона евро (251,53 милиона долара) за 2022 година Това е на половина по-малко от поставената през предишния месец цел за позитивен финансов резултат от към 500 милиона евро.

Сега компанията планува приходите ѝ при непрекъснати валутни курсов да набъбнат с 2,5 на 100 през 2022 година, вместо по-рано плануваните 4%.

Новите оценки отразяват високата сезонност на продажбите на Yeezy - най-продаваната марка на рапъра, в този момент прочут като Йе, които са ориентирани към четвъртото тримесечие, показаха от „ Адидас “.

Партньорството сред колоса за дрехи и американския рапър бе прекратено през октомври, откакто Йе направи поредност от антисемитски мнения.

Днес „ Адидас “ е с облага от продължаващи интервенции през третото тримесечие 66 милиона евро. Германската компания понижи предварителната си оценка с съвсем две трети след края на партньорството.

Акциите ѝ изтриха 2,1 на 100 от цената си в предпазарната търговия, след оповестяването на тримесечните резултати.

„ Адидас “ не толерира антисемитизма и всевъзможен различен тип тирада на омразата, както стана ясно по-рано. „ Неотдавнашните мнения и дейности на Йе са неприемливи, изпълнени с ненавист и рискови, и нарушават полезностите на компанията за многообразие и приобщаване, взаимно почитание и правдивост “, обявиха от немската компания по отношение на редица обидни и антисемитски мнения на Кание Уест.

Така след обширен обзор компанията реши неотложно да спре партньорството с Йе, да приключи производството на артикули с марката Yeezy и да не заплаща на Йе и неговите компании. Раздялата на „ Адидас “ с Yeezy имаше силата на „ неотложен резултат “.

Решението на „ Адидас “ костваше на Кание Уест и статута му на милиардер.

„ Форбс “ пресметна, че без договорката с „ Адидас “ чистото му положение е спаднало до 400 млн. $,

по калкулации до към 25 октомври, които идват от музикалния му азбучник, недвижимите парцели и 5-процентния му дял в компанията за облекло на някогашната му брачна половинка Ким Кардашиян - Skims. „ Форбс “ прави оценка, че договорката с „ Адидас “ е добавила 1,5 милиарда $ към положението на Уест.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР