Германската компания Унипер (Uniper), която е един от финансовите партньори

...
Германската компания Унипер (Uniper), която е един от финансовите партньори
Коментари Харесай

Партньор в Северен поток 2 не очаква пълно спиране на проекта

Германската компания " Унипер " (Uniper), която е един от финансовите сътрудници на съветския монополист " Газпром " в осъществяването на плана " Северен поток 2 ", не чака да се сбъдне най-лошият сюжет за цялостното му преустановяване. Това разяснява във вторник на конференция с вложители основният изпълнителен шеф на сдружението Андреас Ширенбек, представен от ТАСС.

" Вярваме, че планът ще бъде приключен, ние постоянно имаме вяра в най-хубавото... Но най-лошият сюжет допуска, че планът в никакъв случай няма да бъда завършен и, несъмнено, тогава поражда въпросът дали ще можем да си върнем парите или не. И това би трябвало да се обмисли, само че все още не чакам този сюжет ", съобщи Ширенбек.

Той напомни, че " Унипер " е единствено финансов вложител и изцяло е извършил настоящите си финансови отговорности към плана през март гази година. Тези пари са задоволителни за приключването на строителството на газопровода от наша позиция, добави Ширенбек.

В оповестения си също във вторник доклад " Унипер " отбелязва, че поради стягането на глобите на Съединени американски щати против " Северен поток-2 " се ускорява вероятността планът да се забавили или въобще да не бъде приключен.

" Не разясняваме евентуални последици от опасността за приемане на наказания от страна на САШ и настоящите законодателни начинания в Съединени американски щати ", съобщи операторът на бъдещия водопровод по дъното на Балтийско море " Норд стрийм 2 ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР